Frequently Asked Questions

 

Waar is het Nachtkijkers Filmfestival?

Op de allerleukste camping van Friesland, om precies te zijn! Het Nachtkijkers Filmfestival vindt plaats op Watersportcamping Heeg, gelegen aan De Burd 25a, 8621 JX Heeg.

 

Hoe kom ik er met het OV?

Treinen gaan in ieder geval tot aan Heerenveen en Sneek, vanwaar het nog maar een klein stukje naar Heeg is. In Sneek is een heuse liftpaal, waar je altijd je geluk kunt beproeven. Minder grote avonturiers kunnen bus 46 vanaf Sneek pakken of hopen dat wij budget overhouden om een shuttlebusje vanaf Sneek te laten rijden. Heb je zelf een busje en houd je van rijden? Dan ben je natuurlijk ook welkom om zelf op en neer te pendelen en verdwaalde festivalgangers bij ons af te zetten.

 

Hoe kom ik er met de auto?

Dat vertelt deze handige website je.

 

Kan ik er parkeren?

Parkeren kan tegen een toeslag van €3,85 per nacht. Dit moet op de camping betaald worden.

© 2018 Rowan Olierook

 

Is er stroom?

Ja, je kunt voor €3,75 per nacht elektriciteit afnemen als je zelf een CEE stekker meeneemt. De campingplaatsen met stroom zijn echter beperkt, dus neem even contact met ons op als je hier gebruik van wilt maken. Klinkt ingewikkeld? Je iPhone houdt het vast ook wel een paar dagen zonder lader uit. Wij zorgen wel voor een paar instatastic foto’s.

 

Kan ik er bootjes huren?

Jazeker! Als je nu al weet welke boot je wanneer wilt huren, kun je via de mail contact opnemen met Watersportcamping Heeg. Je kunt natuurlijk ook ter plekke bedenken of je meer in een valkjes- of een SUP-bui bent en bij de receptie een reservering maken. Voor prijzen kun je op de website van de camping kijken of een mail sturen naar wch[at]watersportcampingheeg.nl.

 

Wanneer kan ik naar binnen en tot wanneer mag ik blijven?

De eerste film begint op vrijdag 23 augustus, om 21:20. Natuurlijk ben je voor die tijd al welkom om je tentje op te komen zetten en alvast een plekje op de eerste rij van je favo film te reserveren. Vanaf 17:00 kun je naar binnen en vanaf 18:00 is er muziek en eten aanwezig. Zondag gaan we met z’n allen uitslapen, nog wat chillen met muziek en een SUP race houden. Om 17:00 moet het veld weer leeg zijn.

 

Wat als ik niet meer kan?

Wat?! Heb je er echt alles aan gedaan om wel te komen? Weet je het zeker? Goed, dan jammer maar helaas. Het feestje gaat gewoon door! Je kaartje mag je zelf proberen te verkopen aan een vriend of een vreemde die je de tijd van zijn/haar leven gunt.

 

Is de camping inbegrepen bij het kaartje?

Ja.

 

Is er een minimumleeftijd voor Nachtkijkers?

Het kan zijn dat we enge of seksueel getinte films willen vertonen, daarom hanteren we voor de zekerheid een minimumleeftijd van 16 jaar. Neem dus ook je legitimatiebewijs mee.

 

Mag ik mijn kind/hond/konijn meenemen?

Huisdieren mogen mee tegen een toeslag van €3,95 (bij de campingreceptie te betalen), mits ze aangelijnd zijn en blijven. Kinderen liever niet, tenzij ze ouder zijn dan 16 jaar. Maar zijn het dan nog wel kinderen, horen we je denken. Tijdens het festival hebben we alle tijd om daarover te discussiëren.

 

Mag ik mijn eigen eten en drinken meenemen?

Je mag je eigen eten en drinken meenemen, maar dan mis je wel onze heerlijke gerechten en even lekkere drankjes. En natuurlijk mis je zo ook weer een kans om Nachtkijkers te steunen. Dus om eerlijk te zijn moedigen we dit niet aan, maar tegelijkertijd zijn we ook weer niet de moeilijksten.

© 2018 Paula Ha Photography

 

Hoe kan ik helpen?

Wil je op een of andere manier Nachtkijkers helpen? Super! Naast natuurlijk een kaartje kopen en komen, ben je altijd zeer welkom een bedrag over te maken naar NL18 KNAB 0257 3085 71. We bieden trouwens ook diverse sponsormogelijkheden voor bedrijven, neem daarvoor even contact met ons op. Je kunt ook op andere manieren helpen. Heb je een sjoelbak op zolder, een tafeltennistafel in de schuur, of een zitzak in je studentenkamer? Neem mee! Flip jij de beste burgers van het (Zuidwest-Fries)land? Laat het ons weten!

 

Zijn de films ondertiteld?

De films komen van de hele wereld en zijn Nederlands ondertiteld. We streven ernaar om op elk moment een Engels gesproken film te vertonen op een van de twee schermen, zodat ook internationale studenten en andere minder-Nederlandssprekenden kunnen komen.

 

Wat zit er allemaal in een chalet?

Met lúkse fûgel bedoelen we ook écht lúkse fûgel: in het chalet zit een douche, een toilet en een keuken met vaatwasser en koffiezetapparaat. Slaapkamer 1 heeft een tweepersoonsbed en slaapkamer 2 heeft twee stapelbedden. Beddengoed en eindschoonmaak zijn inbegrepen, maar neem wel zelf een handdoek en, als je wilt, een theedoek mee.

 

Staat je vraag er niet tussen? Klik hier.

Blijf op de hoogte:
Facebook
Instagram