Frequently Asked Questions

 

Waar is het Nachtkijkers Filmfestival?

We zouden bijna zeggen: in het paradijs. En dat is bijna waar: het Nachtkijkers Filmfestival vindt plaats op Watersportcamping Heeg. Dit kleine paradijsje is gelegen aan De Burd 25a, 8621 JX Heeg.

 

Hoe kom ik er met het OV?

Bijna niet, hebben we gehoord. Gelukkig gaan de treinen in ieder geval tot aan Heerenveen en Sneek, vanwaar het nog maar een klein stukje is. In Sneek is een heuse liftpaal, waar je altijd je geluk kunt beproeven. Minder grote avonturiers kunnen bus 46 vanaf Sneek pakken of hopen dat wij budget overhouden om een shuttlebusje vanaf Heerenveen te laten rijden. Heb je zelf een busje en houd je van rijden? Dan ben je natuurlijk ook welkom om zelf op en neer te pendelen en verdwaalde festivalgangers bij ons af te zetten. Laat het ons wel even weten, dan kunnen wij weer aan de verdwaalde festivalgangers doorgeven dat ze niet bang hoeven te zijn ontvoerd te worden.

 

Hoe kom ik er met de auto?

Dat vertelt deze handige website je.

 

Kan ik er parkeren?

Parkeren kan tegen een kleine toeslag van €3,70 per nacht. Dit moet op de camping betaald worden. 

 

Is er stroom?

We hopen van wel, anders hebben we een probleem. Je bedoelt om je iPhone op te laden? Ja, je kunt voor €3,60 per nacht elektriciteit afnemen als je zelf een CEE stekker meeneemt. De campingplaatsen met stroom zijn echter beperkt, dus hiervoor kun je het beste even contact opnemen met de camping zelf. Klinkt ingewikkeld? Je iPhone houdt het vast ook wel een paar dagen zonder lader uit. Wij zorgen wel voor een paar instatastic foto’s.

 

Kan ik er bootjes huren?

Jazeker! Als je nu al weet welke boot je wanneer wilt huren, kun je via de mail contact opnemen met de Watersportcamping Heeg. Je kunt natuurlijk ook ter plekke bedenken of je meer in een valkjes- of een SUP-bui bent en bij de receptie een reservering maken. Voor prijzen kun je even op de website van de camping kijken of een mail sturen naar wch[at]watersportcampingheeg.nl.

 

Wanneer kan ik naar binnen en tot wanneer mag ik blijven?

De eerste film begint op vrijdag 31 augustus, om 21:00. Natuurlijk ben je voor die tijd al welkom om je tentje op te komen zetten en alvast een plekje op de eerste rij van je favo film te reserveren (neem je wel een handdoekje mee?). We hebben wel nog even tijd nodig om alles op te bouwen. Laten we zeggen dat iedereen op 31 augustus vanaf 17:00 welkom is. Zondag gaan we met z’n allen uitslapen, beetje opruimen en nog wat chillen. Als je ook dan om 17:00 uur maar weer weg bent.

 

Wat als ik niet meer kan?

Wat?! Heb je er echt alles aan gedaan om wel te komen? Weet je het zeker? Goed, dan jammer maar helaas. Het feestje gaat gewoon door! Je kaartje mag je zelf proberen te verkopen aan een vriend of een vreemde die je de tijd van zijn/haar leven gunt.

 

Is de camping inbegrepen bij het kaartje?

Ja.

 

Is er een minimumleeftijd voor Nachtkijkers?

Het kan zijn dat we enge of seksueel getinte films willen vertonen, daar moeten we nog even over nadenken. Daarom hanteren we voor de zekerheid een minimumleeftijd van 16 jaar. Neem dus ook je legitimatiebewijs mee.

 

Mag ik mijn kind/hond/konijn meenemen?

Huisdieren mogen mee tegen een toeslag van €3,80 (bij de campingreceptie te betalen), mits ze aangelijnd zijn en blijven. Kinderen liever niet, tenzij ze ouder zijn dan 16 jaar. Maar zijn het dan nog wel kinderen, horen we je denken. Tijdens het festival hebben we alle tijd om daarover te discussiëren.

 

Mag ik mijn eigen eten en drinken meenemen?

Je mag je eigen eten en drinken meenemen. Maar dan mis je wel onze heerlijke gerechten en even lekkere drankjes. En natuurlijk mis je zo ook weer een kans om Nachtkijkers te steunen. Dus om eerlijk te zijn moedigen we dit niet aan, maar tegelijkertijd zijn we ook weer niet de moeilijksten.

 

Hoe kan ik helpen?

Wil je op een of andere manier Nachtkijkers helpen? Super! De meest voor de hand liggende manier om dat te doen is een bedrag te doneren bij het tickets kopen. Ook als je geen kaartje wilt kopen of er al een hebt gekocht, kun je het bestelformulier gebruiken om geld over te maken: klik dan meteen door naar stap 2. Je kunt ook op andere manieren helpen. Heb je een sjoelbak op zolder, een tafeltennistafel in de schuur, of een zitzak in je studentenkamer? Neem mee! Maak het weekend nog gezelliger!

 

Zijn de films ondertiteld?

De films komen van de hele wereld en zijn zo veel mogelijk (maar dit staat erbij in het Programmain het Engels ondertiteld of gesproken. Dat betekent dat je ook makkelijk je Hongaarse vriendje kunt meenemen.

 

Wat zit er allemaal in een chalet?

Met luxe fûgel bedoelen we ook écht luxe fûgel: in het chalet zit een douche, een toilet en een keuken met vaatwasser en koffiezetapparaat. Slaapkamer 1 heeft een tweepersoonsbed en slaapkamer 2 heeft twee stapelbedden. Beddengoed en eindschoonmaak zijn inbegrepen, maar neem wel zelf een handdoek en, als je wilt, een theedoek mee.
 

Staat je vraag er niet tussen? Klik hier.

 

 

Blijf op de hoogte:
Facebook
Instagram